Bio

Jens Larsen is geboren in Denemarken in 1973. Hij begon met gitaar spelen toen hij 12 jaar was.
Na de middelbare school studeerde Jens informatica en wiskunde aan de universiteit van Aarhus, waar hij in 1995 zijn bachelor diploma haalde. Nadat hij afgestudeerd was aan de universiteit, nam Jens deel aan een cursus aan de Vestbirk Volkshogeschool om zich te verdiepen in jazzmuziek. Na deze cursus verhuisde hij naar Kopenhagen waar hij zijn studie jazzmuziek voortzette aan D.A.R.K. Dit is een school voor jazz en geïmproviseerde muziek.

Na twee jaar in Kopenhagen deed hij toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij werd hier aangenomen en hij studeerde er jazz gitaar van 1998 tot 2004. In 2002 haalde hij zijn diploma voor de eerste fase en in 2004 het diploma voor de tweede fase.

Tijdens deze studie had Jens lessen van Peter Nieuwerf, Wim Bronnenberg en Eef Alsbers. Hij kreeg de kans om concerten te geven met Jim McNeely, Slide Hampton en Michael Brecker. Hij volgde masterclasses van Chris Potter, Kurt Rosenwinkel en Chris Cheek.

Sinds 1998 werkt Jens als musicus in Nederland. Hij speelde op de Nederlandse podia en voor de Nederlandse radio ondermeer met veel internationale en nationale artiesten.

Met zijn band Træben heeft hij inmiddels 2 cds uit gegeven waar de laatste “Push” veel positieve reacites heeft ontvangen van publiek en pers. Træben heeft inmiddels tours gespeeld in Europa en Canada, en de 3e cd is onderweg. In 2014 was Jens uitgenodigd om in Spanje een tour en cd opname te doen met zijn collega Marcos Pin. Het album zal ook in 2014 verschijnen.

In 2014 heeft de compositie Top Dog van de 2012 Træben album Push “honorable mention” ontvangen bij het internaional Songwriting Contest.

WinnersButton_2013